Når evolusjonen blir usunn

Har du noen gang sett en løve steke kjøttet sitt før det spiser? Har du noen gang sett en ape koke grønnsakene sine?

Er vi virkelig mer utviklet og smartere enn dyrene fordi vi steker, koker, prosesserer og dreper næringsstoffene og livet i maten vår? Er dette virkelig en del viktig og vesentlig del av den menneskelige evolusjon eller er det en misforståelse? Er det at vi fjerner oss fra naturen et kollektiv eksperiment for å se hva som skjer når vi lar det praktiske ta over for fornuften?

Den grad av prosessering vi gjør av maten i dag gjør at den ikke lenger er egnet som næring. Den har blitt gjort om til en handelsvare som lett lar seg stable, transportere og lagre, men ikke spise. Ferdigmat og kryddertilsetninger er så fulle av e-stoffer at det er nesten umulig å unngå å bli syk eller få fordøyelseproblemer. Det å spise har blitt en liksomhandling der vi imiterer det å spise noe som ligner mat. Men vi har glemt hva det vil si å bli ernært. Kroppene våre er ikke lykkelige lenger og stress og utbrenthet er det vi har fått istedet.

Hvor lang tid vil det ta før du velger å anerkjenne og nekte å la deg lure av reklame og markedsføring? Ser du ikke hva resultatet er for deg selv? Er du lykkelig, uten stress, uten symptomer eller plager?Om du lærer å lytte til kroppen din vil du innse sannheten om mat. Men for å lære å lytte må du først spise ren mat over tid slik at kroppen er istend til å sende deg klare signaler. Denne informasjonssirkelen er de fleste ikke lenger i kontakt med fordi deres livsstil gjør dem frakoblet.

Når vi ser på hvordan kroppen vår fungerer – trives den så absolutt best med rå levende næringsrik mat. Den eneste praktiske grunnen til å koke og steke maten er for å fjerne bakterier og stoffer som vi ikke tåler i rå forstand. Men dette gjelder for det meste kun dårlig og usunn mat. All forskning viser at rå kost er helbredende og kan reversere de fleste sykdommer. Hvorfor er det da slik at vi foretrekker prosessert og ødelagt mat?

Har du noen gang spurt deg selv hva det er som motiverer deg til å spise noe som du vet ikke er bra for deg?

Hva tror du det er som gjør at det er lettere å spise ut i fra følelsene istedet for det fornuften sier er sunt?

Tenk litt over din motivasjon for å spise.

Her er en morsom video om forskjellen på plantespisere og kjøttspisere.


Den moderne utgaven av steinalderdietten hadde vært mye bedre om den var økologisk og rå.
- Linette

Raw Food
Naturens skattkammer
Usunn evolusjon
Ansvar for egen helse
Ekte skjønnhet
Transformasjon