Respekt og Kjærlighet

Respekt for kroppen

Det å spise Raw Food er mer enn fysisk ernæring. Det handler om å lære å forstå hvordan den indre helheten fungerer og være villig til å gjøre det som er helbredende gjennom å ta ansvar for oss selv og vår egen helse og gjøre de forandringer som er nødvendige.

Dette er spesielt viktig etterhvert som kroppen blir eldre. Du kan se flere interessante video intervjuer med om helse og sunn mat her...

La deg inspirere

Som mennesker trenger vi mye inspirasjon for å velge forandring fordi vi ikke lenger er flinke nok til å lytte til oss selv. Vi har blitt for utadvente og vi har glemt kraften i meditasjon som lar oss se vår egen sannhet.

Raw Food er mat som fremmer individualitet og kreativitet fordi du tilfører kroppen din rene farger rett fra naturens kilde.

Raw Food er levende lykkelig mat for levende lykkelige mennesker

Hvoran kan man forklare at man ikke lenger husker hvordan det er å være deprimert? Hvordan kan man beskrive hvordan det er å kjenne en indre lykke hele tiden? Hvordan kan man beskrive at det å føle ansvar og ta ansvar for seg selv er en glede og noe som fyller en med takknemlighet? Hvordan kan man beskrive graden av livskraft og nyanser som fyller forskjellige dager på hver sin måte og som ikke gjør livet kjedelig lenger?

Raw Food bearbeider følelser

Våre matvaner er ofte emosjonelle og brukes av sinnet til å undertrykke følelser. Trøstespising skjer på flere plan når vi ikke får våre behov dekket. Stort sett spiser vi ut i fra våre minner, og forskning viser at preferanser også går i arv fra mor til barn rent kjemisk.

Det å spise usunt har sin funksjon. Det er en måte å fortsette å undertrykke ditt eget potensiale på. For mellom deg og lykken i ditt potensial ligger alt det du ikke har bearbeidet i deg selv. For de fleste voksne utgjør dette en formidabel mengde med minner. Kroppen glemmer ikke vonde minner selv om du gjør det.

Det tar tid å skape helse

Det å gå over til å spise ultrasunt slik som Raw Food er en gradvis prosess for hele deg og du må skape rom til å bearbeide det som skjer både i kroppen, følelsene og i sinnet ditt på en håndterbar måte. Det å spise sunt er konfronterende for alle deler av oss som ikke har en like sunn innstilling og det er grunnen til at sinne og undertrykte følelser kommer til overflaten i form av alle mulige taktikker som går ut på å skli tilbake i usunne mønstre.

Det å ta vare på deg selv og skape helse er derfor en helbredelse av deg selv og ditt liv. Resultatet merker du i form av en gradvis utfoldelse av den du virkelig er og du vil etterhvert dele deg selv med verden på en lett og bekymringsfri måte. Det er dette som er naturlig.

Kjærlighet til deg selv

For mange år siden kom boken "Elsk deg selv" og det var en ny tanke for mange. Øvelser som å se deg selv i speilet og si til deg selv "Jeg elsker meg selv, jeg er så vakker, jeg er glad i kroppen min" er fortsatt noe som mange mennesker sliter med.

Vi har mange meninger om hva kjærlighet er men kjærlighet er også praktisk. For en plante er kjærlighet vanning. For en hund er det kos, mat, vann, lek, sove og varme. For kroppen din er kjærlighet sunn mat og naturlige pleieprodukter. Det forholdet du har til din egen kropp er en refleksjon av din holdning til det fysiske og til dine omgivelser.

Når du lærer å ha omtanke for kroppen din vil kroppen din fylle deg med kjærlighet. Så enkelt.

Respekt for jorden
Jorden er forutsetningen for vårt liv og den bærer oss på sin hud mens vi forsøker å overleve.

Vi har alltid vært en del av en større helhet men vi har aldri forstått det godt som vi gjør nå. Vi lærer gjennom årsak og virkning og vi kan nå lett se hva vi har skapt og gjort ut av jordens ressurser.

Vi forgifter mer enn vi helbreder og vet ikke hvordan vi skal ta individuelt ansvar. Men det er lettere enn du tror.

Husk at du har all makt som forbruker. Hver gang du handler er du i kontakt med et globalt nettverk av tilbydere og mange ledd i en lang prosess som har som formål å tjene penger. Du kan skape endring i alle ledd gjennom dine individuelle valg.

Bli en forbruker med hjerte for verden
Bruk alltid hjertet ditt når du kjøper noe. Tren deg på det i alle små ting.

Bli en bevisst forbruker. Les og orienter deg selv og ikke la vær å bry deg fordi det er lettvint.

Tenk på hva du kjøper og hva det du kjøper innebærer.

Ikke kast bort pengene dine på noe som raskt blir søppel eller som bidrar til å skape forsøpling.

Kjøp helst det som ikke har reist langt og som krever mye transport.

Ikke kjøp noe som er giftig å fremstille eller som er giftig for deg.

Velg økologiske produkter for å støtte et naturlig landbruk og der du er garantert at også du får noe som skaper helse og ikke forgifter deg.

Velg Fairtrade merker som ivaretar arbeidernes rettigheter.

Bry deg om omgivelsene dine og kjenn etter hva du kan bidra med.

La deg engasjere. Du blir levende av det.

Inspirer og lær andre å handle fra hjertet.

Dyrk noe spiselig om du har hage eller verandakasse.

Bruk minst mulig plastprodukter og plastposer. Ta med dine egne handleposer.

Respekt og Kjærlighet
Videoer om helse
Sukker har en høy pris
Mat uten kjærlighet